250 gr mascarpone
200 gr piscoturi
250ml cafea tare sau expresso
3 linguri zahar
3 oua
1-2 linguri cacao
Preparare:- Faceti o cafea sau expresso tare si o lasati sa se raceasca. Separati ouale
- Adaugati zaharul peste galbenusuri si amestecati pana acesta se topeste si compozitia devine mai deschisa la culoare si cremoasa.
- Incorporati mascarpone peste acestea si esenta de rom si continuati sa amestecati pana la omogenizare.
- Separat bateti albusurile ( cu mixerul ) spuma tare si apoi le incorporati peste crema facuta inainte amestecand cu o spatule sau lingura de lemn ( Nu folositi mixerul ! ). Bagati crema la frigider pana preparati piscoturile.
- Treceti rapid piscoturile prin cafea pe o parte si pe cealalta fara a le lasa sa se imbibe prea mult ( pentru ca se vor rupe ) si le asezati in recipientul dorit. De recomandat este sa folositi un recipient atat de mare cat doriti prajitura sa fie pentru ca aceasta sa aiba ca sprijin peretii acestuia.
- Turnati o jumatate din crema peste randul de piscoturi si intindeti-o cu o lingura.
- Repetati cu al 2-lea rand de piscoturi si restul de crema. Ornati cu cacao si lasati la rece cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna !