file de pangasius
condimente
2 oua
faina
2 oua
faina
Pentru Sos
200 ml smantana lichida
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
Pentru piure
500 gr cartofi
1 ceapa
un cub mic de unt
putin lapte, sare, piper
Preparare:
Pestele:- Spalati pestele, il stergeti si il condimentati. Il dati prin faina apoi prin ou si il prajiti in uleiul incins pe fiecare parte la foc mediu.
Piureul:
- Intr-o oala puneti la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare.
- Cand au fiert, adaugati untul, laptele, sare, piper si ii pasati. Fara mixer pentru ca devine cleios.
- Ceapa taiata juliene o caliti la foc mic pana se caramelizeaza si o adaugati peste piure.
Sosul:
- Zdrobiti usturoiul, adaugati putin piper, 1 lingura de zeama de lamaie si frecati cu o lingura de ulei.
- Adaugati smantana si amestecati pana devine spumoasa. Lasati la frigider 10 minute sa se combine aromele.