Translate to your language

miercuri, 31 iulie 2013

Couscous Royal cu merguez



Ingrediente:
4 persoane

12 carnati ( am folosit merguez ) sau 
8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui
400 gr couscous ( in pungulite, prefiert )
4 morcovi
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 zucchini ( am folosit din cel rotund - round courgette )
1 cutie naut
1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi
 ##LAVEEM_LABEL-ID:8b0cc09f##
1 lingurita harissa
2 cuburi knorr de vita
Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru, chimion, curcuma, nucsoara, ghimbir si cardamom 
1 lingurita unt
2 linguri ulei de masline
1 lingurita boia de ardei dulce
sare, piper




Preparare:

  • Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul.
  • Incalziti uleiul si adaugati legumele 6-7 minute amestecand din cand in cand.

  • Separat dizolvati cubul de vita in 200 ml apa fiarta iar apoi il turnati peste legume.
  • Condimentati cu boia de ardei dulce, harissa, ras el hanout, piper si putina sare.

  • Adaugati bucatile de rosii si nautul, amestecati si lasati alte 6-7 minute la foc mic acoperit cu un capac.
 
  • Incalziti 1 lingura de unt sau ulei de masline si prajiti carnatii si carnea.
  • Fierbeti apa intr-o oala iar cand da in clocot o luati de pe foc si adaugati couscousul. Acoperiti oala cu un capac si lasati 7 minute.
  • Dupa cele 7 minute scurgeti cuscusul il scoateti din pungi, adaugati untul peste si amestecati-l cu o furculita.
Pofta buna !


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.