Translate to your language

miercuri, 8 mai 2013

New York Cheescake ( fara coacere )

New York Cheescake ( fara coacere )
Ce as putea sa spun despre cheesecake ? Ca este cea mai fina prajitura probabil ca stiti, ca o puteti servi cu nenumarate sosuri, stiti si asta nu ? ca la Starbucks e cam scumpa o felie daca esti innebunit dupa ea si nu iti ajunge doar o bucata sau poate asta e doar parerea mea.

Timp de prep:30 Min
Timp de gatit:5 Min
Portii: 4
5/ 5 stars from 1 user(s).
Ingrediente:

150gr biscuiti digestivi ( 200gr )
1 lingura nuttela ( optional )
80gr unt ( 100gr )
200gr crema de branza (350gr)
200gr mascarpone ( 250gr )
( puteti inlocui cu crema de branza )
80gr zahar pudra ( 100gr )
esenta de vanilie ( sau o pastaie )
100 ml frisca lichida ( 200gr )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.


Pentru sirop:

100 gr zahar
o lingura zeama de lamaie
2 linguri de apa
50 ml frisca lichida


Pentru sirop puteti folosi fructe proaspete; mure, visine, capsuni, etc. sau chiar gem incalzit cu o lingura de apa daca este foarte gros.

Preparare:

    • Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor, facalet, whatever, varsati-va nervii pe ei si faceti-i praf :D
    • Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed , va ganditi la mare, la soare deci merge perfect acasta prajitura fina si racoroasa.
    • Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.
    • Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.
    • Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.
    • Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.
    • Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta peste noapte )
    Siropul:
    • Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.
    • Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat ( inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc ) pe o folie de aluminium.
    • Ornati cu siropul cand acesta s-a racit.
    • Cand taiati cheesecake-ul folositi un cutit cu lama subtire incalzit in apa si sters dupa fiecare taietura.
    /ol>
    Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.