Translate to your language

vineri, 24 mai 2013

Crochete de cartofi



Ingrediente:

1 kg cartofi
1 galbenus batut
1 albus batut
un cub de unt ( cca 50 gr )
1 lingura amidon
pesmet
putina sare
piper
nucsoara ( optional )




Preparare:

  • Se curata cartofii si se fierb in apa cu putina sare, ca pentru piure. Nu ii taiati foarte mici.
  • Scurgeti cartofii bine si ii puneti inapoi in oala pe aragaz, acesta fiind stins, sa se usuce cat mai bine. Ii miscati constant.
  • Pasati cartofii cu un pasator ( nu folositi mixer ), si adaugati untul, galbenusul de ou batut, sare, piper si nucsoara iar la sfarsit amidonul.

  • Puneti piureul in masina de crochete daca aveti ( eu am folosit un posh ) si faceti cilindrii lungi pe care apoi ii bagati la frigider cel putin o ora sa se intareasca. ( mai bine daca puteti lasa cateva ore sau chiar peste noapte ). Eu i-am lasat mai putin de 1 ora si au ramas putin cam moi.
  • Taiati crochetele de marimea dorita, le dati prin albusul batut si apoi prin pesmet si le prajiti in ulei foarte incins sau in friteuza la 200 de grade.



Sunt perfecte ca si garnitura sau chiar aperitiv.

Pofta buna !
Ce parere ai despite aceasta reteta ?
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.