Translate to your language

luni, 5 august 2013

Suc de capsuni in pepene galben

Un desert rapid, gustos, sanatos si foarte racoritor.



Ingrediente:
4 persoane
 
2 pepeni galbeni Galia
250 gr capsuni
zahar, miere sau sirop de artar ( ce preferati )
un varf de lingurita scortisoara
1 strop esenta de vanilie







Preparare:

  • Spalati si curatati capsunile,  pastrati 8 bucati micute separat pentru ornat iar restul le taiati in 2 si le fierbeti in apa ( cat sa le acopere ) la foc mic pana isi lasa toata aroma si culoarea in apa. (  aprox. 30 de minute )
  • Adaugati dupa gust zahar, miere sau sirop de artar, scortisoara si un strop de vanilie.
  • Intre timp taiati pepenele in 2 si scobiti miezul cu o lingurita pe care il scoateti pe o farfurie separat. Sucul care il lasa pepenele atunci cand scoateti miezul il lasati inauntru. Infigeti apoi lingurita in peretii pepenelui pentru a scoate sucul din ei.

  • Strecurati sucul de capsuni si il turnati in pepene. Adaugati bucati din pepenele galben si ornati cu bucati de capsuni si dati la frigider cel putin 2 ore. 
Se serveste rece.

Cum am avut mai multe capsuni si pepene ramas de la reteta de mai sus am pus zahar peste ele, le-am dat 2 ore la frigider si apoi le-am pus un topping de frisca si sos ciocolata. Delicios !
Pofta buna !


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.