Translate to your language

marți, 25 iunie 2013

Fritatta

Inca o idee pentru un mic dejun sanatos, consistent si rapid.


Ingrediente:

4 oua
100 ml ulei de masline
1 rosie
2 felii ardei gras
50 gr de bacon
5 felii mici de mozzarella
busuioc
oregano
sare si piper

##LAVEEM_LABEL-ID:fc2b8cbd##


Preparare:


  • Curatati si spalati cartofii, ii taiati in 4 iar apoi feliute ( ca in poza de mai jos )
  • Puneti uleiul in tigaie si adaugati cartofii fara sa ii mai spalati dupa ce i-ati taiat.
  • Ii fierbeti in baie de ulei timp de aprox 10 minute la foc mic si cu un capac deasupra. Ii intoarceti sau amestecati o data. Sa nu se prajeasca !
  • Cand sunt moi ii scoateti din tigaie si ii lasati la scurs.
  • Taiati rosiile bucati micute ( pastrati 2 felii ), taiati si ardeiul si prajiti baconul intr-o lingurita de ulei de masline cat sa devina crocant. 
  • Adaugati ardeiul si rosiile peste si mai caliti 2 minute dupa care adaugati si cartofii scursi de ulei.



  • Bateti ouale cu un praf de sare si piper si le adaugati peste. Reduceti focul aproape la minim.
  • Lasati tigaia cu capacul pus 3-5 minute dupa care asezati bucatile de mozzarella si cele 2 felii de rosie ( taiate in 2 ) deasupra, condimentati cu oregano, busuioc si piper si lasati la foc mic timp de 15 min

Se poate servi calda cu ketchup, maioneza sau un sos picant sau rece pe o felie de paine cu o foaie de salata.

Pofta buna !



Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.