Translate to your language

luni, 10 iunie 2013

Dressing Vinaigrette




 Vinaigrette cred ca este cel mai des folosit dressing pentru salate.
Avand ca baza ulei de orice tip si aroma si otet care de asemenea poate fi de mai multe feluri, acest dressing este foarte simplu si rapid de facut.
In acest post am sa insirui cateva din retetele de vinaigrette pe care le stiu si care se folosesc in general.



 - Folositi un borcan curat si uscat pentru a amesteca ingredientele. Puneti ingredientele in borcan si agitati bine
 - Verificati intotdeauna in timp ce faceti dressing-ul daca gustul este ok. ( sare, piper ) 





Cu timpul voi face update la acest post pentru a adauga si alte retete

 Cantitatile indicate sunt orientative

Ingrediente pentru:

 1. Vinaigrette cu mustar si maioneza ( acesta este cel pe care eu il fac cel mai des excluzand uneori usturoiul )
  • 2 linguri  maioneza
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri otet
  • 1-2 linguri smantana lichida
  • 1 catel de usturoi ( sau praf )
  • sare si piper  
 
2. Vinaigrette cu otet de vin alb si miere 
  • 6 linguri de ulei de masline 
  •  2 linguri otet de vin alb 
  •  1 lingurita de miere 
  •  sare si piper
3. Vinaigrette cu lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie 
  • 5 linguri ulei de masline  
  • sare si piper

4. Dressing cu busuioc si nuci de pin
  • 2 linguri de otet balsamic 
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 pumn mare de busuioc proaspat, tocat 
  • 1 pumn mare de nuci de pin, prajite si tocate 
  • sare si piper

5. 
Vinaigrette cu mustar 
  • 6 linguri de ulei de masline 
  • 2 linguri de muștar Dijon 
  • 2 linguri otet de vin rosu sau alb
  • sare si piper

6. Vinaigrette cu lamaie si coriandru
  • 2 linguri suc de lămâie 
  • 3 linguri de coriandru proaspat, tocat 
  • ulei de masline 125 ml
  • 1 lingura otet de vin alb

7. Dressing cu iaurt
  • 150 ml de iaurt 
  • 2 linguri otet de vin alb 
  • 1 lingura de menta proaspata tocata marunt 
  • 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt 
  • piper negru proaspat macinat

8. Dressing cu branza albastra ( mucegaita )
  • 75 g branza albastra, maruntita (de exemplu, Roquefort) 
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 225 ml smantana sau iaurt gros
  • 1 lingura otet de vin alb 
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt 
  • piper negru proaspat macinat

9. Vinaigrette cu miere si mustar
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura de suc ​​de lamaie sau otet de vin alb 
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare și piper

10. Pesto-Vinaigrette
  • 2-3 linguri otet de vin alb
  • 2 lingurita de pesto
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare si piper

11. Dressing oriental 
  • 1 lingura mustar 
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic 
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ulei de susan 
  • sare și piper
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.