Translate to your language

sâmbătă, 22 iunie 2013

Cartofi wedges cu usturoi

Cartofi wedges cu usturoi
De ce sa-i cumparam de la fast-food cand putem sa facem acasa si in plus mult mai sanatosi nu ? Cum aici cartofii sunt nelipsiti la o masa incerc tot timpul sa schimb felul in care ii pregatesc si cum aveam pofta de un mujdei ca nu mancasem de nu stiu cand m-am gandit la wedges.
E prima data care ii fac si sincer te lingi pe degete cat de gustosi sunt. Nu sunt facuti la cuptor asa cum gasiti in multe alte retete ci in tigaie. Sunt foarte simplu de facut si sunt gata imediat.
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:25 Min
Portii: 4
5/ 5 stars from 1 vote(s).
Ingrediente:
1kg cartofi
1/2 lingurita de usturoi praf
1 catel de usturoi intreg
3-4 linguri de ulei de masline
sare, piper

Pentru mujdei

4 catei de usturoi
1 lingura de smantana lichida ( sau normala )
sare, piper
patrunjel
1 lingura de ulei
##LAVEEM_LABEL-ID:7adc6ba4##


Preparare:

    • Puneti o oala cu apa la fiert, adaugati putina sare si o lasati pana fierbe
    • Adaugati cartofii curatati spalati si taiati in 4 pe lung.
    • Ii fierbeti 10 minute la foc mare si ii puneti la scurs.
    • Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline si cand s-a incins bine adaugati usturoiul zdrobit cu lama cutitului ( chiar si in coaja ) si cartofii. Adaugati doar cati incap fara sa fie suprapusi.
    • Condimentati-i cu sare, piper si usturoi praf si ii lasati la foc mediu-mare cca.10-15 minute miscand tigaia din cand in cand sa ii intoarceti pe toate partile. ( Nu se vor inmuia de la sare, vor ramane crocanti pe dinafara )

    • Adaugati din nou ulei si repetati cu restul de cartofi.

    Mujdeiul de usturoi
    • Curatati 3 catei de usturoi si ii tocati marunt
    • Frecati usturoiul cu putina sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta, adaugati 3-4 linguri de apa, piper, patrunjel si o lingurita de smantana lichida si amestecati bine.

Serviti cu sosul de usturoi deasupra ca atare sau ca si garnitura. In cazul meu au fost garnitura la frigarui de porc marinate.
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.