Google ads Retete Melias: Iahnie de fasole in stil dominican / Habichuelas guisadas

Pagini

Translate to your language

joi, 9 mai 2013

Iahnie de fasole in stil dominican / Habichuelas guisadas





Vara, caldura, vacante, Caraibe pai de ce sa nu gatim ceva specific nu ?












Iahnie de fasole varianta dominicana sau ( "habichuelas guisadas" cum ar spune orice dominican este o parte din "Bandera Dominicana" ( steagul dominican ) mancarea nationala si reprezinta intr-un anume fel steagul tarii prin combinatia din farfurie. 
Asadar fasolea rosie reprezinta culoarea rosie; carnea, culoarea albastra, culoarea alba, orezul si emblema este reprezentata prin bananele prajite.
Daca nu ati avut ocazia sa mancati pana acum, este momentul sa incercati. N-o sa va para rau!
 
Ei bine, va spun sincer ca nu am fost niciodata fana al fasolei dar imi place la nebunie bandera dominicana. Aceasta include fasole, orez, carne si uneori banane prajite ( nu bananele galbene pe care toti le cunoastem, ci banane verzi [ mature ]) si sunt diferite modalitati de a o prepara.

Va postez aici reteta fasolei,( una din modalitati si preferata mea ), dupa care vor urma si restul retetelor pentru a completa steagul.
Va mai spun ca este o mancare nelipsita la masa de pranz a dominicanilor, foare usor de preparat si foarte gustoasa in opinia mea. In unele restaurante daca ai comandat orez ( care este la randul lui la fel de traditional ) pentru a-ti acompania ceea ce servesti, primesti si un castron de fasole. 

Bandera dominicana cu carne de vita, orez si fasole
Ingrediente:

2 cani de fasole rosie
3 cani de apa
1 ceapa rosie
150 ml suc de rosii
putina telina
patrunjel tocat
1 cub de pui
putin oregano
2 linguri de ulei de masline
sare, piper


   * Daca folositi fasole proaspata o puneti la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi schimbati apa si ferbeti fasolea1 ora si jumatate sau 20 de minute in oala cu presiune. Pastrati apa in care au fiert.

Preparare:
 
Bandera dominicana cu pui, orez, fasole, banane prajite si salata.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa, usturoiul, telina, cimbrul, coriandrul si caliti 30 de secunde amestecand. Adaugati fasolea mai caliti 2 minute si puneti 2 linguri de apa si cubul de pui.
Adaugati sucul de rosii si cele 3 cani de apa ( din apa in care au fiert daca este cazul ) si lasati la fiert amestecand din cand in cand pana prinde o consistenta cremoasa.


Potriviti de sare si serviti cu orez si carne.
Pofta buna ! 
Daca ti-a placut da un like / share sau lasa-mi un comment.
Multumesc.

Punta Cana














Surse 123456


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.