Ingrediente:
1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
2 oua
120gr pesmet
1-2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
2 crengute de cimbru ( sau uscat)
1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
1 ceapa
sare
piper
Pentru sosul de ceapa :
3 cepe
1 lingura de faina
40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa ( in Belgia se foloseste asta )
1 strop de vin rosu
Putin cimbru
1 foaie de dafin
1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
2 oua
120gr pesmet
1-2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
2 crengute de cimbru ( sau uscat)
1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
1 ceapa
sare
piper
Pentru sosul de ceapa :
3 cepe
1 lingura de faina
40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa ( in Belgia se foloseste asta )
1 strop de vin rosu
Putin cimbru
1 foaie de dafin
Carnea:
- Incalziti cuptorul la 170 ° C.
- Luati un castron mare si amestecati carnea tocata cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica. ( se poate pune si taiata cubulete dar o prajiti inainte pana devine moale si sticloasa si o scurgeti bine daca folositi ulei ).
- Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.
- Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.
- Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.
- Asezati carnea intr-un recipient termorezistent, ( sau tava de chec/paine ), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170° timp de 40 de minute.
Sosul:
Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.
Stingeti cu un strop de vin rosu, adaugati cimbrul si foaia de dafin si lsati pana cand vinul aproape fierbe si adaugati cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc.
Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi. Sosul de ceapa next time.Stingeti cu un strop de vin rosu, adaugati cimbrul si foaia de dafin si lsati pana cand vinul aproape fierbe si adaugati cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc.
Update:
Sugestie: Foarte buna si cu hot wedgesWedges picanti cu usturoi. Delicios !